Camden Town, I LOVE YOU!



Camden Town je subkulturní a dříve hodně undergroundová část Londýna. Na Camdenu je vše, od tattoo a piercing studií, klubů, barů, restaurací, kaváren, trhů, obchodů i  uměleckých galerií. Když vyjdete z metra, Camden je slyšet, vidět i cítit, ta atmosféra na vás padne. Celou ulici, která vede k marketu zdobí domy, ve kterých jsou obchody, byty a sklady...no koukněte sami...










 Na trhu jsme mezi prvními. Někde teprve otevírají, jinde je ještě zavřeno a my nasáváme atmosféru a užíváme klid, než dorazí tisíce turistů.


Naprosto přehledný plánek podle mého gusta:-).


Takhle ,,vymetenej'' trh na Camdenu uvidíte jen když si přivstanete.






 Na trzích najdete desky, plakáty, obrazy, bižuterii, stříbro, zkrátka vše co vás jen napadne. Od vintage stánku, kde mají snad tisíc Levisek, přes ghotic, punk, rasta až po fakt bizarní kousky.













Horse tunel maket je v prostorách bývalých stájí.


















Je 11 dopoledne, dáváme si Sangrii a vyrážíme dál! Už je tu hlava na hlavě, občas mezi směsí indickýho koření a kávy zacítíte marihuanu.


Plotýnky jedou o sto šest a fronty plní davy lidí. Máte chuť na mexickou, italskou, arabskou, francouzskou kuchyni? Na kafe či na sladké?






,,Pojď se podívat sem'' a Klára mě táhne do obchodu, který už zvenku vypadá obří, s názvem Cyberdog. Skoro všude je zakáz focení, ale jen co vejdeme sem, mi blonďák v síťovaným tričínku nakáže (dost rázně), že musím foťák schovat. V prvním patře jsou různé doplňky, v kleci tu tančí na electro music upocenej kluk (má tak 80kg a tričko nad pupík). Prodavači jsou potetovaný, spiecingovaný, dredatý, albíni, nerozeznávám kluky od holek, všichni jsou fakt hardcorecrazy - říkám si, jak se tu asi vypisuje výběrko na asistenta prodeje a že sem nezapadne do kolektivu jen tak někdo. Jdeme dolů, ve druhém podzemním patře je oblečení pro děti, teenagery a dospělé (veškeré oblečení je neonové a svítí pod UV světly) a ve třetím podzemním patře je sexshop, kde najdete hodně luxusní latexové oblečení, BDSM a různý accessories s ním spojené. Většina návštěvníků to bere jako atrakci, jsou v úžasu a hihňají se...No zážitek:-)


Ikonou Camdenu je Amy Winehouse, která odtud pocházela. Na spousty místech na ní narazíte. Tahle bronzová socha je tu od roku 2014 a její ruce zdobí už pěkná řádka náramků. Její dům, který je cca 15 minut pěšky je doteď navštěvovaným místem.



Toulat se tu, bych mohla celý dny a večery, ale jelikož byla sobota, tak nás ta tlačenice potom už nebavila.





Od 70.tých let byl Camden undergroundovým místem, kde se scházeli punkeři, rastameni a spol, trhy byly o dost alternativnější než dnes (ty dost zkomerčněly, díky turistitům - Camden town je prý čtvrtým nejnavštěvovanějším místem v Londýně). Ty doby jsou dávno pryč, ale i přesto má Camden svý kouzlo a já se do něj zamilovala.

Večer samým nadšením nemůžu ani usnout a pořád si prohlížím dokola fotky a užívám si vzpomínky z celého dne. Odjížděla jsem s těžkým srdcem a příště odejdu i s tetováním.


Mějte se krásně!

Vaše






CONVERSATION

13 komentářů:

  1. Camden Food market je jedno z míst, kam se strašně těším až pojedeme znovu do Londýna! Tolik světových kuchyní na tak malým místě, to musí plesat srdce každýho gurmána :)

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo nooo, já se dost držela, hlavně u toho sladkýho:-).

      Vymazat
  2. Wow, to je naozaj prekrásne miesto, myslím, že by sa mi tam veľmi páčilo :)

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze si tam vetsina lidi najde co maji radi;)
      Papa

      Vymazat
  3. Na tohle místo nikdy nezapomenu, naprosto mě uchvátilo, takže jsem si velmi ráda prohlédla tvé krásné fotky :) A ten food market! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju. No ja uz se tam uz ted zase tesim;)

      Vymazat
  4. Já miluji Camden a moc ráda se tam vracím :) Úplně jiný svět... tolik jídla, pití a zábavy na jednom místě. Můžeš ochutnávat, co tě jen napadne :D:D Nikdy mě neomrzí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne, jiny svet ve kterem je vsechno co v tu chvili potrebujes;) Mozna jen s wc je problem;))
      Mej se krasne!

      Vymazat
  5. krásné fotky! nikdy jsem tam nebyla, ale snad se brzy podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji. Pokud budes v Londyne, tak se tam zajet, i kdyby jen na chvilku, podivat a nasat zdejsi atmosferu;)
      Mej se krasne!
      Papa

      Vymazat
    2. zajeD :-) :-) :-)

      Vymazat
  6. Moc krásné fotky a koukám, že sis to pořádně užila. Mě čeká Londýn příští rok, letos se připravuji na Paříž a doufám, že si to užiji stejně jako ty :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jojo to ja si vzdy uzivam naplno;). Jeee v Parizi jsem nebyla, tak se tesim na clanek a fotky! Enjoy!

      Vymazat

Jste skvělí! Děkuju za Vaše komentáře ♥