Rozmanitost krásného Toskánska

Taky Vám ty stupně pod nulou už lezou krkem? Sice máme pořád bílo a stromy jsou krásně obalené mrazem, ale jelikož nejsem milovnicí hor ani zimy, tak z toho nadšená nejsem, nemluvě o oblíkání. Proto jsem se na pár dní ponořila do vzpomínek na dovču, kde jsme, ještě jako nerodičové byli. Toskánsko mě uchvátilo svou rozmanitostí, mísí se tu zelené vinice, se sluncem zalitými slunečnicovými poli. Všude jsou krásné tradiční venkovské stavby (většinou nad vinicí), do kterých máte chuť nahlídnout a do jakékoli kavárny si sednete, přinesou vám vynikající zmrzlinu, kávu i víno.









Do Toskánska jsme byli pozvaní na dovolenou a sešla se tam naše česká i skotská strana rodiny. Skoti letěli a my jeli (chytře) autem. Přišlo nám to jako skvělej roadtrip, ačkoli po pár hodinách v autě jsme se občas prokleli. Měli jsme pronajatou velkou vilu, detailněji si jí můžete prohlídnout zde:  http://www.villalasciolta.it/.



Hned bych si tu dala zase kafíčko nebo sklenku dobrého italského vínečka!
Skoti dostali druhé patro, aby byli všichni pohromadě i s dětma a my si vegetili, sice v nejteplejším, ale nejbožejším podkrovním pokojíku, ze kterého byl výhled na bazén a do lesů.



 Vila byla obrovská a nádherně tradičně vybavená. Kromě velké kuchyně, jídelny, a obývacího pokoje tu byl i hudební pokojík a krb. Venku byla další kuchyně s krbem a udírnou, posezení na jídlo a posezení přímo u bazénu.



Strašně ráda na ty dny pohody, kdy jsme vegetili na tomhle úžasném a klidném místě vzpomínám. Ráno jsme vstali v kolik se nám chtělo, dali si snídani a kafe u bazénu a zároveň uprostřed lesa, kde slyšíte přes den jen šumění listů a v noci cvrky cikád. Jedli jsme, pili, četli, relaxovali a zkrátka užívali dovolenou jak se patří a hlavně, každý po svém! Skoti i můj muž jsou rybáři, takže byli pořád u rybníka, který byl součástí areálu a ubytování.






Jeden den jsme kapra nepustili, ale ugrilovali a taky jsem poprvé jedla čerstvě chyceného úhoře -  mňam!!


Nejbližším centrem pro nás bylo Certaldo. Je to malinký městečko s náměstím, sochou a fontánkou. Nejradši bych se tam celý dny courala úzkýma uličkama, prohlížela a fotila zvláštnosti a krásnosti místních obyvatel a bytů. Každý dům je jiný, každý okýnko mile vyzdobený, prolínají se tu všelijaké vůně, ať už jídel či květin, které u nás sotva uvidíte a ucítíte.









Italové mají hezký zvyk, že při narození dítěte dají na vstupní dveře mašli. Barva je podle toho, zda máte děvče nebo chlapce.





Navštívili jsme i centrum nedalekého San Gimignana, kterému se přezdívá středověký Manhattan. Je to krásné, hodně staré historické město, jehož doménou je věž La Torre dei Cugnanesi, ze které se můžete těšit úžasným výhledem, no uznejte sami.







Předposlední večer jsme měli objednanou firmu, která nám přímo ve vile na ohni připravila skvělý italský rout se spoustou těstovin, ryb a salátů. Navštívili jsme samozřejmě i místní restauraci s mořskými specialitami. Lepší sea food jsme od té doby nikde nejedli.




Jelikož jsem v  Itálii předtím nebyla, tak jsem chtěla vidět jejich moře, které pro mně bylo zklamáním a za tu cestu nestálo. Takže moji milí, pokud přemýšlíte kam na dovolenou, tak z Itálie doporučuji navštívit Toskánsko! Překvapí vás svým klidem, půvabem a krásou!


Tady je celé naše 17ti členné obsazenstvo (Švára za foťákem). Poznáte mě-ještě jako bloncku:-)?

Mějte se krásně a pochlubte se, zda jste měli tu čest Toskánsko navštívit, či o tom uvažujete?:-)


Vaše

CONVERSATION

4 komentářů:

  1. Krásné fotečky :) Hned bych vyrazila.
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, já bych zase hned vyrazila do Portugalska, když občas mrknu na tvůj blog! Byla jsem jako malá ve Španělsku a ráda bych se tímto směrem zase někdy vydala:-)
      Měj hezký den,

      Vymazat
  2. To je krásné, taková dovča by se mi taky líbila!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, bylo to super! Žádný stres, žádný přecpaný resorty, prostě pohoda:-)
      Měj se krásně!

      Vymazat

Jste skvělí! Děkuju za Vaše komentáře ♥