Pokud hledáte to pravé letní osvěžení, plánujete párty, a nebo si jen rádi přihnete po dlouhém dni v práci (:DDD), mám pro vás dnes 10 zaručeně vynikajících koktejlů, ze kterých si zajistě vybere každý. Tak si připravte velkou skleněnou karafu , nacpěte si mrazák ledem a hurá do přípravy.
Melounová Sangria s kiwi
- 750 ml suchého bílého vína
- 4 kiwi
- 3 hrsti červeného melounu, nakrájeného na kostičky
- 1 limeta
- 1–2 lžíce krupicového cukru
- led, k podávání
Ve džbánu promíchejte 750 ml suchého bílého vína, plátky ze 4 kiwi, 3 hrsti na kostičky nakrájeného červeného melounu, 1 pokrájenou limetu a 1–2 lžíce krupicového cukru. Chlaďte 12 hodin. Podávejte s ledem.
Mátový Julep
- 12 mátových lístků
- 6 lžiček moučkového cukru
- vychlazený sekt
- snítky máty, na ozdobu
Podrťte paličkou 12 mátových lístků spolu se 6 lžičkami moučkového cukru. Rozdělte do šesti vysokých sklenek na šampaňské (tzv. fléten). Dolijte vychlazeným sektem a ozdobte snítkou máty.
Broskvový Bellini
- 2 zralé broskve
- vychlazený sekt
Nařízněte do kříže 2 zralé broskve a na minutu je vložte do vroucí vody. Vyjměte, zchlaďte a stáhněte slupku. Dužninu rozmixujte a rozdělte do šesti vysokých sklenek na šampaňské (tzv. fléten). Dolijte vychlazeným sektem.
Ostružinové Mojito
- 4 lžičky hnědého cukru
- 2 pokrájené limety
- grenadinový sirup
- několik ostružin a lístků máty
- ledová tříšť
- sodovka
Do skleniček rozdělte 4 lžičky hnědého cukru, 2 pokrájené limety, přidejte po lžíci grenadinového sirupu, několik ostružin a lístků máty a vše podrťte. Přisypte ledovou tříšť až po okraj a dolijte sodovkou a pokud chcete alko verzi, přidejte ještě 4 cl karibského rumu:-).
Drink gin a celer
- 1/2 hrnku krupicového cukru hrst nasekaných celerových lístků + celé na ozdobení
- 185ml citronové šťávy (ze 4–5 citronů)
- 175ml ginu, vychlazeného
- 1 lahev (750ml) sektu brut, vychlazeného
- tenké proužky citronové kůry k podávání
V rendlíku přiveďte k varu 125ml vody s cukrem, míchejte, aby se cukr rozpustil. Odstavte z ohně a přidejte celerové lístky. Nechte vychladnout. Pak přeceďte a lístky vyhoďte.
Na každý koktejl namíchejte ve sklenici na sekt lžíci připraveného celerového sirupu, 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžíci ginu. Dolijte sektem a zlehka promíchejte. Ozdobte celerovými lístky a citronovou kůrou. Ihned podávejte.
Malinová rozkoš
- 100 g malin
- 1 lžička citronové šťávy
- 1½ lžíce cukru
- vychlazený sekt, podle potřeby
Rozmixujte asi 100 g malin, 1 lžičku citronové šťávy, 1½ lžíce cukru. Protřete hustým sítem, abyste odstranili zrníčka. Rozdělte do šesti vysokých sklenek na šampaňské (tzv. fléten) a dolijte vychlazeným sektem.
Rudá záře
- 250 ml bourbonu
- 100 ml pomerančového likéru (cointreau, bezbarvé curacao tripple sec, cinzano orancio atp.)
- 200 g odpeckovaných višní nebo třešní
- šťáva ze 3 limet
- 500 ml brusinkového džusu
- pár hrstí ledu
Promíchejte ve džbánu 250 ml bourbonu, 100 ml pomerančového likéru (cointreau, bezbarvé curacao tripple sec, cinzano orancio atp.), 200 g odpeckovaných višní nebo třešní a dejte na 2 hodiny do chladničky. Přilijte šťávu ze 3 limet, 500 ml brusinkového džusu a pár hrstí ledu. Ihned podávejte.
Daiquiry
- 300 ml bílého rumu
- 90 ml limetové nebo citronové šťávy
- 3 lžičky cukrového sirupu
- kostky ledu
- plátky karamboly, na ozdobu
Koktejlové skleničky dejte na chvíli do mrazničky a nechte je vychladit. Dobře promíchejte 300 ml bílého rumu, 90 ml limetové nebo citronové šťávy a 3 lžičky cukrového sirupu (voda svařená s cukrem v poměru 1 : 1). Do každé ze šesti skleniček dejte 4 kostky ledu a pak do nich přes síto přelijte tekutinu. Ozdobte plátky karamboly.
Nektarinky v červeném víně
- 3 nektarinky, na měsíčky
- 100 g krupicového cukru
- několik bazalkových lístků
- 350 ml lehkého červeného vína
Do džbánu dejte 3 nektarinky na měsíčky, zasypte 100 g krupicového cukru a několika bazalkovými lístky. Zalijte 350 ml lehkého červeného vína a dejte chladit.
Bezová sangria se šalvějí
- 600 ml lehkého bílého vína
- 180 ml vodky
- 180 ml pomerančového likéru
- 3 lžičky limetové šťávy
- 3 lžičky bezinkového sirupu
- 6 lžiček limonády Sprite
- kostičky salátové okurky, na ozdobu
- lístky šalvěje, na ozdobu
Ve džbánu promíchejte 600 ml lehkého bílého vína, 180 ml vodky, 180 ml pomerančového likéru, 3 lžičky limetové šťávy, 3 lžičky bezinkového sirupu a 6 lžiček limonády Sprite. Rozdělte do šesti skleniček s ledem a ozdobte kostičkami salátové okurky a lístky šalvěje.
No paráda! Tolik receptů na letní osvěžující drinky pohromadě :-) děkuji za tipy, určitě nejméně jeden vyzkouším.
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Milá Nelo, to ráda slyším:-). Užívej léta <3.
VymazatG.