Jak si každý den najít chvilku pro sebe

Co si budeme říkat, my lidé - především teď myslím nás ženy, musíme za celý den stihnout tisíc věcí. Od ranního shonu, při kterém musíme nakrmit všechno, co se doma vyskytuje, zkrášlit se, abychom vypadaly k světu, cesta do školek, škol, prací, kde nás občas pozlobí šéf nebo kolegové, rychlý oběd (nechápu, kdo vymyslel jen 30ti minutovou pauzu), pak to podobné kolečko jako ráno a po rychlo-večeři a uspání všeho zlobivého doma, se těšíme na sprchu a až padneme do peřin.
Všechno zvládáme na jedničku, i když se nám pořád něco nezdá. Vymýšlíme novoty, i když nejsou třeba, zkoušíme nové recepty, stěhujeme, natíráme, milujeme, malujeme, drbeme, uklízíme, třídíme, kupujeme, vyhazujeme, radujeme se, křičíme, někdy překypujeme energií, jindy sotva ráno vstaneme z postele, ale vše co děláme, děláme s láskou. A proto si zasloužíme chvilku, která bude jenom naše a nebudeme se stydět za to, že si dáme nohy hore, uvaříme kakao a k němu si pustíme ten nejblbější romantickej film na světě.
Můžeme a zasloužíme si to.
Můžeme si odpočinout i ve chvilkách během dne. V dnešním shonu a spěchu je důležité, umět si zorganizovat práci, koníčky, volný čas a zkrátka čas jako takový. Když má člověk ve věcech a organizaci jasno, vyhne se zbytečnému stresu. Naše tělo je chytré, když má hlad, když je přejezené, když je unavené či bez nálady, veškeré jeho potřeby se vždy včas dozvíme, už je jen na nás, abychom ho poslechly.

1.Provoněný domov, klidná duše

Je libo čaj či sklenka vína? Vůně Yankee Candle po celém bytě, to je prostě pohoda, i kdyby venku padaly trakaře:-).


 Stará dobrá Kofila, navíc v retro obalu, tomu jsem přeci nemohla odolat:-),k ní si uvařit kafe a chvilka pohody je na světě.


2. Trocha barev a ztřeštěnosti

Pokud musíte sedět celý den v kanceláři nebo zkrátka pracovat, zkuste si ten den něčím rozveselit. Ať to bude barevný šátek ve vlasech, gumy ve tvaru makronek či barevné ponožky...





3.Vezmeme to od podlahy

A tím nemyslím vzít kýbl s hadrem do ruky, ale alespoň jednou za den si na celý kolo (auto) zazpívat, nebo si trošku zatrsat. Naše dny většinou provází hudba, doma, v autě, v práci. Kdykoli a kdekoli...A když zaslechnu svojí oblíbenou, hned je ten den krásnější.


A rocková babička Tina Turner za to teda umí vzít, no ne? Myslím, že by roztancovala i ten malinkej kaktus:-).


4. Rovnováha a chvilka lenosti

Když celý byt usne, nasadím koalí papuče, zapálím svíčky, rozsvítím světýlka, knížku do ruky, čaj na stolek a jde se na to!


5.Nezapomínejme na lehkou večeři

Za posledních pár týdnů si ulítávám na salátech a těstovinách. Ať je to rajčatový s rukolou, řecký, šopský či obyčejná cherry rajčata s mozzarelou a čerstvou bazalkou, které se u nás za oknem daří dobře. Mezi těstovinami, nám, kromě mé boloňské občas uklohním tuňákové či bezmasou variantu s avokádem a rajčaty. To je dobrota! A pokud hledáte nějakou inspiraci k jídlu, tak moc dobré recepty má Terka z blogu Flavours of Amellia.

Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu.
                                                                       (G.B.Shaw)


Naše tělo je naší schránkou, duše jsme my, náš domov je naším zázemím a naše rodina je láska. Dohromady tvoří celek, o který je třeba se řádně starat.


Užívejte,

Vaše





CONVERSATION

4 komentářů:

  1. veľmi pekný, upokojujúci článok, sviečky sú vždy potrebné doma aby rozvoňali dom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se líbí. Ano, svíčky jsou základ:-)

      Vymazat
  2. Super článek, naprosto s tebou souhlasím. I v tom největším stresu a nestíhání povinností by si každý měl dopřát alespoň třeba půl hoďky pro sebe. Já miluju zapálit si v zimě svíčky, dát si vanu a nepřemýšlet o povinnostech :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adélko, vana a svíčky, nic lepšího snad není. Možná ještě sklenka nebo hrnek něčeho dobrého v ruce:-)

      Vymazat

Jste skvělí! Děkuju za Vaše komentáře ♥