K. Maďarková-Justýnka a asistenční jednorožec

Na radu Kamilky z blogu Zašitá v knihách (ta nejsprávnější knihomolka, to se musí nechat!), jsem si na eshopu Dobré knihy vybrala knížku Justýnka a asistenční jednorožec. Knížka překvapila svojí velikostí a roztomilostí, díky nádherným ilustracím od Lény Brauner. A samotný příběh, ten je....




Navíc Hubert, je fajnovej sympaťák, pomůže vám pověsit prádlo (sice se občas zašmodrchá do krajkové podprsenky) a na jeho ledabylé hřívě se můžete přenést, kam vás jen napadne. Můžete snídat cukrovou vatu a před spaním si dát i kopeček šmoulí zmrzky.
Hubert z Kouzelné louky všemu rozumí, ví například, že v Praze je to podobné, jako v pralese Nesmyslů a že my lidé jsme vážně popletená stvoření (nakoupíme si spoustu jídla, abychom ho pak zkažené vyhazovali, máme spoustu vynálezů, které nám šetří čas a zároveň ho pak ztrácíme s vynálezy, které nám ho berou. Když potřebujeme vědět počasí, nepodíváme se z okna ale do telefonu, kácíme zdravé pralesy abychom vyráběli nezdravé jídlo...).


,,OVOCE A ZELENINA,
TO JE SPRÁVNÁ CESTA.
SLADKOSTI JSOU VOLOVINA,
BUDEŠ PO NICH TLUSTÁ.''

,,Maminka, tatínek a Justýnka vyšli terasou ven na zahradu, kde krásně vonělo podvečerní léto. Byla to omamná směs všech kytek z maminčiny zahrádky, dozrávajících jahod, dohasínajících slunečních paprsků a...''
Díky tomuto odstavci jsem dostala neutuchající chuť na jahody s cukrem a smetanou. Jenže na ty čerstvý, voňavý jahody, trošku ušpiněný od hlíny, natrhaný s láskou od dědečka <3.


Pokud sháníte krásnou, nejen dětskou knížku, při které se usmějete i zamyslíte (a dáte Hubertovi za pravdu), tak jste na správné adrese.


Jakou dobrotu byste si dali vy, co vám jednoznačně připomene dětství? A znáte Huberta?

Smějte se a nezapomínejte občas polechtat to dítě, co v nás je.

Vaše



CONVERSATION

0 komentářů:

Okomentovat

Jste skvělí! Děkuju za Vaše komentáře ♥